economie

06 jun 2018, 10:10

Hanzehogeschool leidt meest ondernemende alumni van Nederland op

Hanzehogeschool leidt meest ondernemende alumni van Nederland op

Alumni van de Hanzehogeschool richten het vaakst van alle Nederlandse alumni een onderneming op na hun afstuderen. En ook wereldwijd zijn ze bovengemiddeld ondernemend: op de U-Multirank-ranglijst van onderwijsinstellingen met de meest ondernemende alumni staat de Hanze op de zevende plaats. Aan het internationale onderzoek namen liefst 1614 onderwijsinstellingen uit 95 landen deel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ondernemerschap is een van de speerpunten van de Hanzehogeschool Groningen. In 'Vernieuwen in Verbinding', het strategische plan voor de jaren 2016-2020, heeft de Hanze de ambitie uitgesproken om in 2020 jaarlijks 500 nieuwe ondernemingen te starten, die gezamenlijk 5.000 nieuwe banen opleveren.

Om dat te bewerkstelligen, wordt veel geïnvesteerd in ondernemerschap binnen het onderwijs van de Groningse hogeschool. Structureel en al vanaf het eerste jaar is er in de opleidingen aandacht voor ondernemerschap. Studenten kunnen afstuderen op hun eigen onderneming, er zijn meer dan 10 minorprogrammas op het gebied van ondernemerschap waar studenten aan deel kunnen nemen en ze kunnen gebruik maken van een topondernemersregeling.

U-Multirank

De 2018 U-Multirankresultaten zijn vanaf vandaag op www.umultirank.org te vinden. De Europese ranking heeft ruim 1.500 universiteiten en hogescholen in 99 landen wereldwijd met elkaar vergeleken. U-Multirank voert sinds 2011 haar onderzoek uit met steun van de Europese Commissie en brengt jaarlijks haar ranglijsten uit.