economie

22 okt 2002, 00:12

Groot nieuws voor Aluminium-Delfzijl

Er is groot, en wellicht ook goed nieuws voor een van de belangrijkste werkgevers in noord-Groningen: aluminiumbedrijf Aldel. Zoals dinsdag het Dagblad van het Noorden meldde en woensdagmiddag – vandaag – nu ook RTV Noord heeft zich een koper gemeld voor het bedrijf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de berichten van het Dagblad van het Noorden en RTV Noord komt aluminiumverwerker Aldel in Delfzijl hoogstwaarschijnlijk in handen van het Franse Pechiney.
De Fransen hebben in elk geval laten weten 600 miljoen pond te hebben uitgetrokken voor de overname van de gehele aluminiumdivisie van Corus. Het Britse Corus zelf wil het bericht niet bevestigen. Maar als het klopt is dat een belangrijke ontwikkeling.
Vorige week nog liet gedeputeerde J. Boertjens (VVD) van economische zaken tegenover de GIC weten te vrezen dat Corus de aluminiumdivisie zou opdelen en vervolgens in partjes verkopen. Dat zou voor Aldel uitermate ongunstig zijn. Maar met Pechiney is er wellicht een koper voor wie de produktie van aluminium kern-activiteit is en die daarmee bereid is te investeren, ook in Delfzijl.
Er is in elk geval geen reden om te vroeg te juichen. Wat dat betreft is het wachten op vrijdag, wanneer er nader nieuws over de overname zou volgen.