economie

18 jan 2002, 00:12

Groot debat in Martiniplaza met Alders en Schuiling over privatisering op 9 januari

Het Groninger Politie Jongeren Kontakt, een organisatie van alle jeugdorganisaties van de politieke partijen, gaat het nieuwe jaar voortvarend van start. Woensdag 9 januari organiseert dit GPJK een groot debat in Martiniplaza over het nut van privatisering.Deelnemers zijn onder meer de Groningse wethouder Koen Schuiling en Commissaris der Koningin Hans Alders.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

EĆ©n van de sprekers is ook de directeur van Groningen Seaports, Harm Post. De aandelen van Groningen Seaports zijn in handen van de overheid.
Andere gasten zijn Ben Warner, voorlichter van de Gasunie. Koen Schuiling (VVD), wethouder Economische Zaken te Groningen en belast met de privatisering van Martiniplaza. Henk de Haan, econoom en Tweede Kamerlid met een eigen visie op privatisering. Erik Meijer, SP-Europarlementariƫr en schrijver van een rapport over de huidige manier van privatisering. De avond staat onder leiding van de heer Alders, Commissaris van de Koningin in de Provincie Groningen.
Er zullen verschillende zaken met betrekking tot privatisering behandeld worden, waaronder de wenselijkheid, de manier waarop, fouten in het verleden en natuurlijk hoe het in de toekomst wel moet. Wat hebben we van het verleden geleerd? De avond begint om 20.00 uur en de zaal is om 19.30 uur open. De toegang is gratis. Meer informatie over het Groninger Politiek Jongeren Kontakt vindt u op: www.gpjk.org