economie

14 aug 2002, 00:12

Groningse zwembad-fabrikant heeft gouden tijden

Het zijn zeer drukke tijden voor de leveranciers en fabrikanten van zwembaren in de provincie Groningen. Dat is zeker niet alleen te danken aan de hoge temperatuur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens directeur Schrage van Taco Zwembad Specialist in Muntendam is er een duidelijke trend waarneembaar dat Groningers sneller overgaan tot het laten bouwen van een zwembad.
‘Mogelijk komt dat omdat er de laatste jaren wat openbare zwembaden zijn gesloten. In elk geval hebben wij tot nu toe een uitstekend jaar achter de rug. En momenteel staat de telefoon bij ons zelfs roodgloeiend’, zegt hij.
In de provincie Groningen zijn drie tot vier leveranciers van zwembaden. Maar de zwembad- specialist uit Muntendam is de enige die zelf ook een eigen type zwembad fabriceert. Het betreft een ‘isocool-zwembad’. Dat is een buitenbad dat de warmte van de schaarse zonnestralen dagenlang weet vast te houden. In heel Nederland zijn al tweehonderd van dergelijke zwembarden verkocht.
Volgens Schrage zijn Groningers niet alleen steeds sneller geneigd een zwembad in de tuin aan te leggen, ook worden er veel meer whirlpools verkocht. De nuchtere Groningers schaffen zelfs steeds vaker ‘yakoozi’s’ aan. Dat zijn whirlpools met massage voor vier personen tegelijk. Dus ook na de hittegolf verwacht de Groningse leverancier van zwembaren nog goede zaken te kunnen doen.