economie

27 jun 2002, 00:12

Groningse wethouder geeft aftrap stimuleringsprijs voor Noordelijke starters 28 JUNI

Op vrijdag 28 juni starten de voorrondes voor Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden (voorheen de ThinkTank Award). Dit is de enige prijs die jong ondernemerschap in alle drie noordelijke provincies stimuleert en ondersteunt. Uniek aan de prijs is dat daarbij niet alleen de al behaalde resultaten, maar ook juist de jonge ondernemer zelf (zijn of haar persoonlijke presentatie en capaciteiten) en het ondernemingsplan worden beoordeeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De aftrap van deze Noordelijke prijs vindt op symbolische wijze plaats, waarbij burgemeester mr. ing. P. van der Zaag van de Friese gemeente Smallingerland de wisseltrofee (ontworpen door de bekende kunstenaar Wout Wessemius) uit handen geeft aan de bestuursleden van de organiserende stichting. Deze brengen de prijs vervolgens per kruiwagen richting de stad Groningen. Wethouder Economische Zaken van de gemeente Groningen mr. K.F. Schuiling zal de trofee maandag 1 juli in ontvangst nemen.
De prijs - een pakket aan diensten en producten ter waarde van ruim achtduizend euro - is bedoeld voor jonge ondernemers uit de drie noordelijke provincies die niet langer dan vijf jaar geleden zijn gestart met een nieuwe activiteit of onderneming.
De Initiatiefnemers voor de prijs zijn het Jonge Bedrijven Netwerk Groningen, het Jong Bedrijven Netwerk Friesland, de Jonge Ondernemers Sociëteit Drenthe en het Ondernemerskompas.