economie

24 jul 2002, 00:12

Groningse studenten Hanzehogeschool hebben ondernemersbloed

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen blijken over ondernemersbloed te beschikken. In elk geval de studenten van de nieuwe afstudeerrichting Ondernemerschap & Management. Dat is een nieuwe afstudeerrichting waarvan de eerste studenten donderdag hun diploma hebben gekregen. Daarbij bleek dat van de 20 studenten er al 15 hun kennis in de praktijk hebben gebracht doordat ze zijn gestart zijn met een eigen bedrijf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat hier onder andere om een winkel in muziekinstrumenten, een adviesbureau voor internetmarketing, een organisatiebureau voor culinaire wandelingen en een aannemer.
De afstudeerrichting Ondernemerschap & Management is inmiddels overgegaan in de zelfstandige hbo-opleiding Small Business & Retail Management aan de Hanzehogeschool Groningen. De opleiding richt zich specifiek op het verwerven van de kennis en vaardigheden die een ondernemer nodig heeft. Met deze opleiding wil de Hanzehogeschool het ondernemersklimaat in Noord-Nederland versterken.
Onder jongeren is er veel belangstelling om eigen baas te worden. Van de startende bedrijven gaat echter een aanzienlijk deel binnen twee jaar failliet, met name door gebrek aan voldoende inzicht in het ondernemerschap. De opgeleide ondernemers van de Hanzehogeschool zijn ondernemers met kennis van zaken en prima in staat een eigen bedrijf te starten en te leiden. Ook zijn ze natuurlijk geschikt om een bestaand bedrijf over te nemen. Binnen het midden- en kleinbedrijf is er behoefte aan jonge ondernemers. O.a. door de vergrijzing zijn er veel (kleinere) bedrijven waarvan de eigenaar een opvolger zoekt.