economie

04 jan 2002, 00:12

Groningse ondernemers helpen dak- en thuislozen in binnenstad aan werk

Groningse ondernemers gaan dak- en thuislozen in de binnenstad aan werk helpen. Op die manier krijgen de zwervers een zinvolle dagtaak, werkervaring en kunnen ze weer wennen aan een dagelijks ritme. Voor de ondernemers betekent het dat klusjes waar ze minder snel aan toe komen, nu ook gedaan kunnen worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor het inzetten van de dak- en thuislozen hebben de ondernemers het project ‘City Works’ opgericht. Ze werken daarin samen met de Stichting Werkprojecten Groningen, een organisatie voor onder meer dagbestedingsprojecten voor dak- en thuislozen . Volgens een van de initiatiefnemers van het Groningse project, directeur R. Berting van Holland Casino Groningen, worden er met het project meerdere vliegen in één klap geslagen. ‘Mensen die eerder overlast veroorzaakten in de binnenstad omdat ze weinig te doen hadden, krijgen nu een nieuw doel in hun leven. En wij zijn er ook bij gebaat’.
Het project ‘City Works’ is vrijdagmiddag van start gegaan met zes medewerkers, die speciale uniformen hebben gekregen. Ze zullen onder meer worden betrokken bij het schoonhouden van parkeergarages. Het project is van start gegaan met steun van de Kamer van Koophandel, de organisatie van binnenstadsondernemers Groningen City Club en de gemeente Groningen. Volgens de Groningse wethouder R. Paas (CDA) is het project een uitstekend voorbeeld van ‘maatschappelijk ondernemen’. Het is niet de bedoeling dat de medewerkers activiteiten verrichten die ook door de Milieudienst van de gemeente gedaan zouden kunnen worden. De activiteiten van City Works blijven beperkt tot particuliere terreinen en gebouwen van de ondernemers.