economie

03 mei 2019, 09:09

Groningse horeca-ondernemers organiseren ‘baanborrel’ in Martini Hotel Groningen

Groningse horeca-ondernemers organiseren ‘baanborrel’ in Martini Hotel Groningen

Maandag 20 mei organiseren Groningse horecaondernemers in het Martini Hotel Groningen een ‘baanborrel’: een informele manier om in contact te komen met werkzoekenden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op een nieuwe manier solliciteren werkt. Dat bleek wel uit de succesvolle BaanBorrel bij De Drie Gezusters van afgelopen maart, waar werkzoekenden informeel in contact kwamen met werkgevers uit de horeca.


Op 20 mei gaan verschillende horecaondernemers in Martini Hotel Groningen opnieuw de ontmoeting aan met werkzoekenden. De dag erna, op 21 mei, kunnen werkzoekenden tijdens de Nationale Horecadag gelijk op de koffie bij de ondernemer om te voelen of er inderdaad een klik is.

 

100.000 vacatures per jaar in de horeca


Nederlanders bezoeken steeds vaker restaurants, cafés en hotels. Ook bezoeken meer buitenlandse toeristen ons land. De vraag naar horecamedewerkers is enorm gegroeid. UWV verwacht landelijk in 2019 en 2020 ruim 100.000 vacatures per jaar. Ter vergelijking: in 2014 ontstonden nog 64.000 vacatures. Ook in Groningen voelen ondernemers deze krapte op de arbeidsmarkt. Dat is de aanleiding om de BaanBorrel deze keer groter op te zetten dan de vorige editie. Martini Hotel Groningen biedt plek voor 25 ondernemers en 350 werkzoekenden. De aanwezige horecaondernemers hebben meer dan 100 openstaande vacatures te vervullen.

 

Nationale Horecadag en BaanBorrel


Om nog meer werkzoekenden te enthousiasmeren voor de horeca bundelen Nationale Horecadag en Baanborrel haar krachten. Deze samenwerking levert een bijdrage aan de campagne “Word jij verliefd op de horeca?”, die Werk in Zicht eerder dit jaar startte.

 

Op maandag 20 mei tussen 16:00 en 18:00 uur kunnen werkzoekenden in het Martini Hotel kijken of werken in de horeca iets voor ze is. De volgende dag, op dinsdag 21 mei tijdens de Nationale Horecadag, kan er de hele dag direct een kijkje achter de schermen worden genomen bij de ondernemer.


Geïnteresseerde werkzoekenden kunnen zich aanmelden via www.werkinzicht.nl/baanborrel.
Geïnteresseerde horecabedrijven kunnen zich aanmelden via groningen@khn.nl.

De BaanBorrel is een gezamenlijk initiatief van Werk in Zicht, horecagroningen.nl, De Drie Gezusters en Martini Hotel Group. De Nationale Horecadag is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).