economie

12 jun 2017, 09:09

Batoel Hassan (19) succesvol met ‘Krullenclub’

Batoel Hassan (19) succesvol met ‘Krullenclub’

Een schot in de roos! Dat is het idee gebleken van de 19-jarige Batoel Hassan, studente aan de Hanzehogeschool Groningen en woonachtig in Appingedam, om een bijzonder platform op te richten waar mensen met krullend haar terecht kunnen voor de meest uiteenlopende adviezen over haarverzorging: de Krullenclub. Haar website trekt nu bezoekers uit het hele land en zelfs uit het buitenland, zo is te lezen op een website met nieuws over de economie in de Eemsdelta.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de website Krullenclub van Batoel is niet alleen informatie te vinden, maar ze houdt er ook een blog bij, ze vlogt, ze presenteert er video’s, ze geeft er informatie aan ouders en over workshops en ze verkoopt bijzondere producten. De ‘Krullenclub’ wordt nu zó goed bezocht dat Batoel heeft besloten om in haar woonplaats Appingedam ook een salon te openen, ook onder de naam Krullenclub.

 

‘Ja: een droom gaat in vervulling, want ik had altijd al het plan om iets voor mezelf te doen. Dat het zó snel zó goed zou gaan, dat had ik niet verwacht. Maar alle reacties zijn zeer stimulerend, en ik denk dat we nu een concept hebben dat we ook elders in Nederland en Europa kunnen uitrollen. Maar goed: we werken nu eerst aan de opening van onze salon, waarschijnlijk begin september’, vertelt een enthousiaste Batoel.


 

Batoel werd geboren in Egypte maar woont al jaren in Appingedam. Daar ging ze naar de HAVO op het Ommelander college, en vervolgens naar de Hanzehogeschool Groningen. Aanvankelijk droomde ze er van om archeoloog te worden, maar uiteindelijk koos ze voor haarverzorging.

 

‘Op m’n dertiende jaar heb ik m’n krullen weg laten halen. Daar kreeg ik snel spijt van. Dat leidde er toe dat ik behoorlijk bezig was met haar en met krullen, en zo is het allemaal begonnen’.

 

Ze kreeg zóveel verstand van krullen dat ze besloot om adviezen te gaan geven aan anderen en om producten te verkopen, speciaal voor mensen met krullend haar. ‘Mijn formule is uniek in Nederland. De meeste mensen gaan gewoon naar de kapper, maar ik doe nog veel meer, en ik kies daarbij voor een persoonlijke benadering en zeer persoonlijke adviezen. Daarbij zet ik de sociale media in: zo kan men bijvoorbeeld een afspraak met ons maken via Instagram’.

 

Op haar website schrijft ze: ‘Zelf heb ik ook krullen en het is altijd weer vechten ermee of soms heb je een good hair day! Ik heb een lange ‘hairjourney’ meegemaakt, van gerelaxede haren tot gezonde krullen. Ik hou echt van mijn krullen en ik ben erachter gekomen dat hoe meer tijd je geeft aan je haren om ze te begrijpen, hoe beter ze worden. Je moet echt door hebben wat nou wel en niet bij je krullen past!’ ‘Ik ben begonnen met het experimenteren en uitproberen van allerlei producten en ben tot de conclusie gekomen dat er geen één natuurlijk product voor alle soorten krultypen is. Ik maakte altijd al mijn eigen haarproducten en ben mij daar meer in gaan verdiepen’.

 

Overigens staat Batoel er niet meer helemaal alleen voor, ze krijgt hulp van haar vriend. Samen doen ze bijvoorbeeld de promotie, maar Batoel doet de klantencontacten.

 

Klik hier voor het vervolg van het interview met Batoel