economie

20 apr 2001, 00:12

Gronings orchideën-bedrijf krijgt internationale prijzen

Een ondernemende Groninger, die na zijn pensionering bij Th. Niemeyer een orchideën-kwekerij is begonnen in Haren, heeft met zijn planten fraaie prijzen gewonnen, afgelopen weekend in het buitenland. Het gaat om Frans Reinhart die orchideën verkoopt en ten toon stelt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Reinhart Orchideeën is een kwekerij die ontstaan is uit hobby. De liefde voor deze bijzondere planten heeft Frans Reinhart ertoe gebracht om op 55-jarige leeftijd van zijn hobby zijn beroep te maken. De kwekerij bestaat uit een kweekgedeelte en een orchideeëntuin met vele verschillende soorten in bloei. Goede voorlichting en enthousiasme over brengen voor het houden van orchideeën in de vensterbank zijn de hoofddoelen van Frans Reinhart en zijn medewerkers.
Frans Reinhart is de afgelopen weken naar twee internationale tentoonstellingen geweest in Duitsland. Dit zijn evenementen waarbij uit diverse landen, o.a. Duitsland, Nederland, Taiwan, Equador, Columbia, Brazilie en Italie, kwekers hun mooiste exemplaren tentoonstellen. Een deskundige jury keurt de planten en verdeelt de punten. Reinhart had drie tweede plaatsen en vier derde plaatsen, wat een groot succes genoemd mag worden.
Deze planten en vele andere zijn te bewonderen in de orchideeëntuin van Reinhart Orchideeën aan het Westerveen 16 te Haren. Tweede paasdag hebben we van 10:00- 17:00 OPEN HUIS. De orchideeëntuin, met daarin de prijswinnaars, is dan gratis te bezoeken.