economie

12 mrt 2002, 00:12

Gronings ligfietsbedrijf in Garsthuizen maakt nieuw type ligfiets

De Groningse producent van ligfietsen in Garsthuizen, de firma Sinner, begint in binnen- en buitenland steeds bekender te worden. Dat is mede te danken aan het feit dat het bedrijf regelmatig een nieuw type ligfiets op de markt brengt. Dat is ook dit jaar het geval: tijdens de fietsrai in Amsterdam presenteert Sinner de nieuwe ‘Spirit’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinner is de enige producent van ligfietsen in noord-Nederland. Aanvankelijk startte eigenaar Jan de Vries het produceren van ligfietsen als een soort hobby. Maar er kwam steeds meer vraag naar dit type fiets, dat zeer geschikt is om ontspannen mee door de natuur en over de Groningse landweggetjes mee te fietsen.
Liefhebbers van ligfietsen uit binnen- en buitenland hebben inmiddels de weg naar Garsthuizen, iets ten noorden van Groningen richting Eemshaven, gevonden. Het kleine dorpje ontwikkelt zich daardoor gestaag tot een soort ligfiets-centrum van Nederland waar het vooral in de zomermaanden uitstekend fietsen is.
De familie de Vries en de medewerkers hebben ook weer hoge verwachtingen van de nieuwe ‘Spirit’. Dat is een all-round ligfiets waarmee men ook boodschappen kan doen. Ook in Duitsland is er veel belangstelling voor de nieuwe Groningse fiets. Meer informatie over de Groningse ligfietsen is te vinden op het adres: www.sinnerligfietsen.nl