economie

29 jul 2002, 00:12

Gronings beveiligingsbedrijf traint brandbestrijders van super-cruisesschepen

Het Groningse beveiligingsbedrijf Bedrijfsveiligheid Noord BV uit Zuidbroek heeft opnieuw de opdracht in de wacht gesleept voor de training van vuurbestrijders op een van de cruiseschepen de Eemshaven aandoen. Het Gronings bedrijf verzorgt maandag 1 juli een training voor de brandbestrijdingsploegen van het cruiseschip ‘Brilliance of the Seas’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op het terrein van Oefencentrum Noord BV in Zuidbroek worden de cursisten geconfronteerd met vuur-, duisternis- en rooksituaties en wordt ze geleerd hoe te handelen bij brand. Het is inmiddels voor de vierde keer dat “Bedrijfsveiligheid Noord ” de praktijkonderdelen van de zogeheten ‘Basic Fire Fighting Practice’ uitvoert. Voor de tweede keer wordt dit gedaan voor de “Royal Caribbean International & Celebrity Cruises” uit Miami (Flo).
Nadat Bedrijfsveiligheid Noord deze training in 1998 (Super Star Leo) en in 1999 (Super Star Virgo) verzorgde voor de rederij Star Cruises uit Maleisië, heeft nu ook de reder ‘Royal Carribean International’ uit Miami een beroep gedaan op de Groningse opleiders. Het betreft een training voor de vuurbestrijders van ‘Brilliance of the Seas’, voordat het schip op 5 juli de Eemshaven verlaat. De reder is zo tevreden over de kwaliteit van de trainingen dat al contracten zijn afgesloten voor het trainen van de bemanningen van de door de Meyer Werft in Papenburg aan de RCCL af te leveren cruiseschepen in 2003 en 2004.
Bedrijfsveiligheid Noord BV maakt deel uit van BON-Holding BV, (kortweg BON). Bedrijfsveiligheid Noord adviseert en begeleidt bedrijven bij het uitvoeren van het ARBO-beleid. Hiertoe behoort naast het opleiden van Bedrijfshulpverleners ook de opleiding van Ploegleiders BHV en Hoofden / Coördinatoren BHV. Het adviseren, ontwikkelen en implementeren van Bedrijfsnoodplannen is een nieuwe activiteit binnen Bedrijfsveiligheid Noord. Brandweer Opleidingen Noord BV, (verzorgt al meer dan vijf en dertig jaar diverse opleidingen voor de Overheids Brandweerorganisaties) en Oefencentrum Noord BV (exploiteert het oefencentrum in Zuidbroek) zijn de andere 2 werkmaatschappijen.