economie

28 jun 2002, 00:12

Gronings bedrijf krijgt order voor 27.000 veilingwagentjes

Hoza Logistieke Middelen uit Scheemda heeft van bloemenveiling Floraholland de opdracht gekregen binnen een jaar 27.000 nieuwe aluminium veilingwagens te leveren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

eze order, waarmee een bedrag van rond de 10 miljoen euro is gemoeid, levert Hoza meer dan 35 manjaren werk op. Inmiddels heeft Hoza 20 medewerkers extra in dienst genomen en maakt het gebruik van de diensten van vele uitzendkrachten.
Flora Holland is de nieuwe fusieorganisatie van de bloemenveilingen in Naaldwijk, Bleiswijk, Rijnsburg en Eelde. De aangesloten veilingen gaan hun logistieke systemen op elkaar afstemmen en hebben daarom besloten om binnen alle veilingen met een en hetzelfde type veilingwagen te gaan werken. De veilingwagen die Hoza gaat leveren is speciaal voor de bloemenveiling ontwikkeld, kan in bloemenkassen, op het land en in het veilingcircuit gebruikt worden. De veilingwagen blinkt uit door zijn sterke constructie en gebruiksgemak (ergonomie). Hoza leverde al sinds 1996 stapelwagens aan Bloemenveiling Holland in Naaldwijk en is marktleider op het gebied van ontwikkeling en productie van logistieke middelen voor de bloemen- en plantensector.
Hoza-directeur Oolders over de order. "We hebben veel tijd en energie gestoken in het binnenhalen van deze opdracht. Er waren enkele goede kapers op de kust maar die hebben we kunnen aftroeven. Flora Holland heeft voor ons gekozen omdat we in het verleden bewezen hebben kwalitatief uitstekende producten te leveren binnen de afgesproken termijn. Bovendien weten we als geen ander welke begrippen centraal staat bij het ontwikkelen van transportmiddelen voor bloemen en planten: kwaliteit, leveringsbetrouwbaarheid, service en een uitstekende bescherming van de te transporteren producten. Met name dit laatste is uiterst belangrijk, gezien de kwetsbaarheid van bloemen en planten. Onze logistieke middelen combineren maximale bescherming met optimale efficiency. We luisteren altijd heel goed naar de wensen van de klant en weten die om te zetten in een product dat aan alle specifieke eisen voldoet." Hoza is al begonnen met de productie en levering van de nieuwe veilingkarren. Oolders: "Floraholland wilde met het oog op de piekdrukte in het voorjaar, snel over de nieuwe veilingwagens kunnen beschikken. Daarom zijn we direct, nadat mondelinge overeenstemming was bereikt, van start gegaan met de productie." Hoza levert de eerste 3.000 veilingwagens direct uit aan de veiling om de voorjaarspiek op te vangen. Vervolgens zal Hoza in de loop van 2002/2003, middels een enorme transport operatie, in circa 1 week tijd duizenden veilingwagens gaan leveren aan de veilingen in Eelde en Rijnsburg. Genoemde twee veilingen zullen namelijk in een “Big Bang” actie in een keer overschakelen op dit voor hun nieuwe logistieke middel. Oolders: “Met name ook het vertrouwen van Floraholland, dat Hoza Logistieke Middelen een dergelijke klus vlekkeloos kan klaren, heeft bijgedragen aan het verwerven van deze mega opdracht”. Hoza verwacht dat Flora Holland in de toekomst nog diverse vervolgorders plaatst.