economie

22 dec 2017, 10:10

Gronings bedrijf bouwt speciale machine voor vervoer elektronenbuizen

Gronings bedrijf bouwt speciale machine voor vervoer elektronenbuizen

Een bijzondere klus voor het bedrijf PTB Special Products uit Groningen. De specialist op het gebied van intern transport is door het Zweedse Europese Research Center (ESS) gevraagd een speciale platformtruck te ontwikkelen en leveren. Deze machine gaat elektronenbuizen, zogenoemde klystrons, verplaatsen. Het vervoer van deze fragiele klystrons komt nogal nauw.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat er dus maatwerk nodig was, wendde ESS zich tot PTB Special Products. De klystrons wegen 4,5 ton. De zware en fragiele buizen dienen met grote nauwkeurigheid geplaatst te worden. De engineers van PTB Special Products ontwikkelden speciaal voor het Zweedse bedrijf een platformtruck met een uniek bevestigingsmechanisme.

Nauwkeurig en veilig verplaatsen

Het unieke bevestigingsmechanisme, een mast, wordt gebruikt om de hoge en zware klystrons vast te zetten en optimale stabiliteit te bieden. Daarnaast zorgen hydraulische stabilisatoren voor extra zekerheid zodat de klystrons te allen tijde nauwkeurig en veilig geplaatst kunnen worden.

Stijgende vraag naar maatwerk oplossing

Efficiënte interne logistiek is steeds vaker dé oplossing om productieprocessen te versnellen, aldus PTB. Aangezien PTB Special Products volgens eigen zeggen één van de weinige bedrijven is met expertise op dit gebied van maatwerk, komen vanuit de hele wereld aanvragen binnen bij het Groningse bedrijf. Klanten van PTB Special Products zijn onder andere ASML, Philips, Ned-train, APM-Müller en Hitachi.

 

Over PTB Special Products

De PTB Group bestaat sinds 1897 en is dé specialist op het gebied van intern transport. De PTB Group bestaat uit een drietal bedrijven die zich in verschillende markten begeven: PTB Transportmiddelen, PTB Special Products en PTB Machinefabriek.