economie

26 okt 2007, 09:09

Groningen City Club: Landenweek 2008 in teken van Duitsland; ondernemers met suggesties gezocht

Groningen krijgt volgende zomer opnieuw een Landenweek. Deze komt in het teken te staan van Duitsland, onze grootste buurman en het land vanwaar de meeste toeristen afkomstig zijn. Vreemd genoeg kwam Duitsland nog niet eerder aan bod tijdens de Landenweek, maar de speciale Landenweekcommissie vande Groningen City Club wil dat volledig goed maken door te komen met een spectaculair programma. De GCC roept ondernemers van harte op om met ideeën te komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Landenweek is volgend jaar van dinsdag 17 juni t/m zaterdag 22 juni. Dat is vlak voor de TT en ook voor begin van de vakanties, die volgend jaar zeer vroeg zijn.

Het enige voorbehoud dat de Landenweekcommissie maakt is dat de financiering van het programma nog wel rond moet komen. ‘We hebben besloten er een echt aantrekkelijk programma van te maken, met een denderende slotavond op de Grote Markt. Maar mochten we de financiering daarvoor niet rond krijgen, dan gaat het feest niet door. We willen er een prachtige week van maken, en anders maar niet. We gaan geen half werk leveren’, zo betoogt Martin Broekmans, voorzitter van de Landenweekcommissie.

‘We zijn heel druk doende met de voorbereidingen omdat we vinden dat als we als de Landenweek doorzetten, we een heel goed programma moeten hebben. Met meerdere activiteiten door de week, duidelijk zichtbaar voor publiek. Ook kijken we hoe we de zaterdag, de slotdag, Duits kunnen aankleden.’

De Landenweekcommissie hoopt meer informatie over haar plannen te kunnen geven tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Groningen City Club op 13 november. ‘Maar ideeën van Groningse binnenstadsondernemers zijn nu al hartstikke welkom! We zijn nu nog vroeg genoeg, dus kom maar op met voorstellen! Leden, van klein tot groot: heeft u ideeën of contacten: zeg het ons!’, aldus Broekmans.
Rond half december zal worden besloten of het evenement wel of niet doorgaat. Want nu al is zeker dat het evenement veel geld zal gaan kosten. Alleen al een avond met Duitstalige artiesten op de slotavond op de Grote Markt kost al snel zestig- tot zeventigduizend euro.

Alle leden van de Landenweekcommissie zijn vrijwilligers, met allemaal een baan er naast. Opmerkelijk is dat er geen binnenstadsondernemers bij zitten. Ook om die reden hoopt de commissie toch op wat extra steun en adviezen vanuit de kring van de binnenstadsondernemers. ‘Met de financiële bijdragen van GCC en gemeente alleen kom je er niet, dat is nu al wel duidelijk. We zijn ook benieuwd naar suggesties voor wat betreft sponsoring’, aldus Martin Broekmans. Wie ideeën heeft kan een mailtje sturen naar: martinbroekmans@het.nl. Of men kan telefonisch contact met hem opnemen via: 06-30.30.30.20.