economie

04 dec 2001, 00:12

Groningen Airport Eelde vervoert in zomermaanden 100.000 passagiers

Bij de noordelijke luchthaven Groningen Airport Eelde heeft men een uitstekend zomerseizoen achter de rug. Het aantal passagiers steeg met maar liefst 18 procent.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen Airport Eelde kijkt in volle tevredenheid terug op het afgelopen zomerseizoen. In de maanden april tot en met oktober 2001 hebben maar liefst 100.000 passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven. Een verhoging van 18% ten opzichte van het zomerseizoen van 2000. In de zomer van 2001 vertrokken er wekelijks 15 chartervluchten naar elf bestemmingen in Spanje, Portugal, Griekenland en Turkije. De drie nieuwkomers van dit jaar Corfu, Zakynthos en Antalya waren bijzonder populair. Vanwege de grote vraag is er zelfs wekelijks een extra vlucht naar Dalaman in Turkije ingezet.
Uit de vele enthousiaste reacties blijkt dat de reizigers zeer tevreden zijn over de nieuwe passagiersterminal. De terminal - op 23 mei 2001 officieel in gebruik genomen - voldoet ruimschoots aan de groeiende behoefte aan ruimte en comfort, zo laat Groningen Airport Eelde in een persverklaring weten.
Gedurende dit winterseizoen (lopend tot en met eind april) vertrekken er vanaf Groningen Airport Eelde wekelijks drie vluchten naar de Canarische Eilanden.