economie

16 jan 2002, 00:12

Groningen Airport Eelde breidt aantal vluchten uit tot 15 charters in de zomer

Het zomerseizoen van 2002 ziet er goed uit voor Groningen Airport Eelde. Vanaf mei 2002 vertrekken er dan wekelijks maar liefst vijftien charters naar tien verschillende bestemmingen in Spanje, Portugal, Griekenland en Turkije, zo laat de luchthaven weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er is één nieuwe bestemming toegevoegd aan het zomerschema vanaf de noordelijke luchthaven; Sudtours vliegt iedere zondag naar het eiland Kos in Griekenland. Twee vertrouwde bestemmingen in Spanje, Malaga en Barcelona, worden helaas niet meer aangeboden vanaf Groningen Airport Eelde.
Ondanks de gebeurtenissen van 11 september en de gevolgen daarvan voor de luchtvaart en de reisbranche, hebben vele touroperators opnieuw hun vertrouwen in Groningen Airport Eelde uitgesproken.
Wekelijks vertrekken er twee vluchten naar de Algarve in Portugal, drie vluchten naar Spanje (Gran Canaria en Palma de Mallorca) en drie vluchten naar Turkije (Turkse Riviera en de Zuid Egeische / Lycische kust). Griekenland is dit jaar ruim vertegenwoordigd. Behalve Kreta (drie vluchten per week) worden de eilanden Corfu, Kos, Rhodos en Zakynthos wekelijks aangevlogen vanaf Groningen Airport Eelde.