economie

21 mei 2010, 09:09

GroenLinks bezorgd over risico’s vliegveld Eelde

Leidt de mogelijke baanverlenging op vliegveld Eelde daadwerkelijk tot meer reizigers? En welke financiële risico’s zijn er voor de gemeente Groningen verbonden aan de andere geplande investeringen in de luchthaven? Dat zijn de belangrijkste vragen van de Groningse GroenLinksfractie aan het college van burgemeester en wethouders.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

GroenLinks stelt schriftelijke vragen aan het college over de positie van vliegveld Eelde, omdat de fractie bezorgd is over de financiële risico’s rond de baanverlenging en de daarbij geplande investeringen. Ook heeft de fractie twijfels over de onderbouwing van de baanverlenging.
De komende maanden worden belangrijke beslissingen verwacht over vliegveld Eelde. De Raad van State moet een uitspraak doen in de laatste procedure rond de baanverlenging, vliegveld Eelde is bezig met het selecteren van een aannemer voor de baanverlenging en maakt plannen voor miljoeneninvesteringen rond de luchthaven.
De GroenLinksfractie wil dat de gemeente, als grote aandeelhouder, onderzoek doet naar de toekomstmogelijkheden van vliegveld Eelde.