economie

13 dec 2002, 00:12

Geové Zorgverzekeraar gooit ‘Groningse’ ‘RZG’ uit haar naam

Het vroegere, in Groningen ooit zeer bekende ‘Regionaal Ziekenfonds Groningen’, houdt nu helemaal en definitief op te bestaan. Want dit Ziekenfonds was na allerlei fusies al lang in een grote zorgverzekeraar opgegaan. Maar de afkorting ‘RZG’ bestond nog wel. Maar per 1 december bestaat ook deze afkorting RZG niet meer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Per 1 december krijgt Geové RZG namelijk een nieuwe naam: Geové Zorgverzekeraar. Met de nieuwe naam wil de zorgverzekeraar duidelijker laten zien dat het één organisatie is. Volgens een woordvoerder werd er bij de oude naam vaak onterecht gedacht dat het om twee verschillende zorgverzekeraars ging.
Aanleiding voor de naamswijziging is een onderzoek waaruit naar voren is gekomen dat veel klanten de naam Geové RZG nogal lang en moeilijk vonden. De naam ontstond in het jaar 2000 na een fusie tussen Geové en RZG. Maar veel klanten bleven de naam zien als een koppeling van twee bedrijfsnamen en niet als één sterk en eenduidig merk. Volgens een woordvoerder vinden klanten ‘Geové’ gemakkelijk, duidelijk en krachtig, en daarom is daar voor gekozen.
Overigens maakt Geové zelf ook onderdeel uit van een groter concern, namelijk Menzis. Daartoe behoren ook Amicon zorgverzekeraar, Ardyn arbo& Advies en Prové Reïntegratie. In Groningen is aan de Schweitzerlaan 6 nog wel een zeer groot kantoor gevestigd. Bovendien zijn er plannen in de maak voor een groot nieuw kantoor van Geové in Groningen.