economie

31 okt 2002, 00:12

Gemeente Groningen en Kamer van Koophandel komen met Landelijke Startersdag

De kamers van koophandel organiseren 2 november de eerste landelijke Startersdag. Met deze Startersdag willen de Kamers startende ondernemers in een zo vroeg mogelijk stadium van hun voorbereiding bereiken. Op 24 locaties in het land, waaronder Groningen, worden in totaal ruim achtduizend startende ondernemers verwacht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Startersdag van de Kamer van Koophandel Groningen vindt plaats in Martiniplaza. Dat er ook in Noord-Nederland behoefte is aan dergelijke bijeenkomsten blijkt uit het aantal aanmeldingen. Op dit moment verwacht de organisatie ongeveer vierhonderd bezoekers. De Startersdag is gratis toegankelijk.
Tijdens de Startersdag kan de startende ondernemer, of iemand die nog slechts met “een goed idee” rondloopt, zich uitgebreid oriënteren. Er is een infomarkt, er zijn workshops over ondernemerschap en bezoekers kunnen individueel gesprekken voeren met adviseurs op het gebied van wetgeving, belasting, financiën en bedrijfsvoering. Binnen één dag kan de startende ondernemer zich een goed beeld vormen van de eisen die het ondernemerschap stelt.
De workshops worden gegeven door ervaren specialisten en ondernemers. Er wordt aandacht geschonken aan, onder meer, klanten werven, de rol van de accountant, financiële zaken en het starten vanuit een uitkering. Ben Woldring, bekend van www.bellen.com en www.internetten.nl zal vertellen over zijn ervaringen bij de start van zijn bedrijf Bencom BV.
De Startersdag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Bert-Jan Hakvoort, directeur van de Kamer van Koophandel Groningen, en wethouder Koen Schuiling van de Gemeente Groningen verrichten de officiële openingshandeling. Meer informatie over de Startersdag staat op www.kvk.nl.