Economie

GCC: “Zwanestraat heeft écht een mooie toekomst voor zich”

De Zwanestraat heeft absoluut een hele mooie toekomst voor zich. Het is echt een winkelstraat met kansen en mogelijkheden. Dat er momenteel panden leeg staan, van dezelfde eigenaar, is zeer spijtig voor deze gewaardeerde ondernemer. Maar het staat wel los van de mogelijkheden van de Zwanestraat. Dat betoogt Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club.


Leestijd: 2 minuten

Foto | Jan Buwalda
Foto | Jan Buwalda

Hij reageert desgevraagd op een artikel in het Dagblad van het Noorden waar maandag melding wordt gemaakt van leegstand van winkelpanden.

Aanleiding voor dat artikel was het feit dat modezaak Palazzo liet weten te stoppen. De eigenaresse liet via Instagram weten in verband met haar gezondheid niet verder te gaan met haar modezaak.

Eric Bos vindt het zeer spijtig voor de eigenaresse dat ze moest besluiten te stoppen. Ze is niet alleen eigenaar van de modewinkel, maar ook van andere speciaalzaken in de Zwanestraat, die ook leeg staan.

“Het is allemaal heel triest. Maar de indruk zou nu kunnen ontstaan dat de leegstand te wijten is aan de belangstelling voor de Zwanestraat, los van de gezondheid van de onderneemster. Dat is echt onterecht, want de Zwanestraat is nog steeds een van de mooiste winkelstraten van Groningen, en dat zal zeker zo blijven”.

Wel is het zo dat ook sommige andere ondernemers in deze, en in andere straten in de binnenstad van Groningen, het lastig hebben, ook vanwege het moeten terugbetalen van coronasteun.

“Maar we mogen ons gelukkig prijzen dat vastgoedeigenaren deze situatie onderkennen, en bereid zijn om wat aan de huur te doen. Onder meer eigenaar Van Smeden wil wel wat aan die huur doen, omdat het ook in zijn belang is dat bedrijven deze lastige periode door komen”, aldus Bos.

“Laten we vooral niet gaan denken dat de consument de Zwanestraat minder zou zien zitten. De straat is nog steeds een straat van kansen en mogelijkheden. De Zwanestraat heeft absoluut toekomst, als een zeer centraal gelegen winkelstraat die mensen als het ware over een rode loper naar de Grote Markt leidt, de huiskamer van Groningen. En ook wij als Groningen City Club willen onze schouders er onder zetten, om waar we kunnen de ondernemers door deze lastige periode heen te helpen”, aldus de GCC-voorzitter.