economie

23 aug 2002, 00:12

GCC wil Emmaviaductstraat weer open voor verkeer uit Drachten

De Groningen City Club (GCC) vindt dat automobilisten uit de richting Drachten weer de mogelijkheid moeten krijgen om bij het Julianaplein linksaf de binnenstad in te rijden. Sinds het groot onderhoud aan de Zuidelijke Ringweg is dit niet meer mogelijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Theo Venema, voorzitter van de GCC, noemt dit een groot verlies voor de bereikbaarheid van de binnenstad. De GCC heeft daarom bij Rijkswaterstaat een plan ingediend waarbij het verkeer uit Drachten buiten de spitsuren toch via de Emmaviaductstraat de binnenstad in kan. ‘Tot 10 uur ’s ochtends zou het verkeer dan alleen rechtdoor kunnen. Na dat tijdstip, als de spits voorbij is en veel mensen naar de binnenstad gaan om te winkelen, zou de afslag linksaf weer geopend kunnen worden,’ aldus Venema.
Hoewel de GCC zeer tevreden is over het verloop van de werkzaamheden aan de ringweg, vindt Venema wel dat er nog een aantal puntjes op de i gezet moeten worden. Niet alleen zou de Emmaviaductstraat weer geopend moeten worden, ook het PRIS-systeem, dat de automobilisten naar een parkeergarage leidt, moet aangepast worden, aldus Venema. Hetzelfde geldt voor de P+R-plaats aan de Zaanstraat achter het station. Automobilisten kunnen hier hun auto parkeren en met de citybus naar het centrum. ‘Maar omdat het verkeer uit de richting Drachten in de huidige situatie niet meer de Emmaviaductstraat in kan, is de Zaanstraat voor hen niet meer bereikbaar.’