economie

14 nov 2002, 00:12

Gasunie start internationale opleiding gasmanagement

Nederlandse Gasunie in Groningen start eind september een internationale opleiding gasmanagement. Dat heeft de Gasunie woensdag bekendgemaakt. De lengte van de cursus is variabel van enkele weken tot enkele jaren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De cursus richt zich vooral op de marketingaspecten en de ondernemingstrategieën van een te ontwikkelen aardgasmarkt. In veel zich snel ontwikkelende gaslanden bestaat niet alleen de behoefte aan technische kennis over de aanleg en de opzet van leidingnetwerken en de bijbehorende infrastructuur, maar vooral ook aan de marketingaspecten.
De Gasunie is samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) een jaar bezig geweest met het opzetten van de cursus. Er zijn hoogleraren van universiteiten van Yale, Leuven, Nottingham en Stuttgart bij de opleiding betrokken. Ook topmensen van grote bedrijven als Shell, NAM en Essent zullen de studenten doceren.
De eerste klas, waaraan 26 Russen, Finnen en Nederlanders zullen deelnemen, start 23 september. De deelnemers verblijven tijdens de cursus in Groningen in een geheel geoutilleerd gebouw van de Gasunie. Inmiddels is ook al belangstelling getoond vanuit landen als China en Zuid-Afrika.