economie

18 apr 2002, 00:12

Gasunie gebruikt Floriade als reclame stunt

De Groningse Gasunie krijgt steeds meer concurrentie. Dat betekent dat het bedrijf niet op de lauweren kan rusten en achterover kan blijven leunen, wachtend op nieuwe klanten. Het bedrijf moet zich steeds meer bewijzen, en gaat daarom steeds meer op zoek naar reclamemogelijkheden. Die doet zich ook voor bij de Floriade.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De officiële opening van de Floriade 2002 door H.M. Koningin Beatrix, afgelopen vrijdag betekende ook het startsein van een zes maanden durend openlucht-spektakel, waarin straattoneel en organisch bouwen hand in hand gaan. Met dit unieke schouwspel presenteert hoofdsponsor Gasunie zich gedurende de gehele Floriade op symbolische wijze aan het publiek.
Aan de voet van Big Spotters´ Hill waren alle ca. 2.500 genodigden getuige van een voorproefje van 'De Kunst van het Groeien', de grootste openluchtsoap van Nederland, die vanaf 6 april tot en met 20 oktober a.s. op de Floriade wordt opgevoerd. De voorstellingen vinden plaats rondom een bron die enkele keren per dag vuur en water spuit en waar gedurende de eerste maanden na de opening een uniek ´bouwwerk´ groeit.
Bezoekers aan de Floriade kunnen de dagelijkse groei van het bouwwerk gadeslaan en tegelijkertijd de belevenissen volgen van een groep acteurs rondom de bron. De inzending staat symbool voor de bijdrage die Gasunie als expert op het gebied van aardgas levert aan een florerende samenleving.
Verantwoordelijk voor het ontwerp van de bron en de uitvoering van het schouwspel is het Monsterverbond, een spektakelgroep die o.a. ook de heropening van het Olympisch Stadion heeft verzorgd. Zij brengen -in de vorm van een zes maanden durende openluchtsoap- de Familie van der Put tot leven: een volk dat bij de bron woont en dat op een dag wordt geconfronteerd met de komst van ´knappe koppen´. Gedurende de eerste maanden na de opening van de Floriade groeien hun werkzaamheden uit tot een wonderlijke constructie.
Via de website www.gasunieaangenaam.nl kan het publiek ook buiten de Floriade getuige zijn van de groei van het bouwwerk en de belevenissen van de acteurs.