economie

04 mrt 2002, 00:12

Freia gaat samen met KPN (bij)scholing verzorgen

Het opleidings- en trainingscentrum Freia/De Nieuwe Academie heeft samen met KPN een joint venture opgericht die op grote schaal scholings- en bijscholingsprogramma’s gaat aanbieden. Honderd werknemers van opleidingscentra van KPN Nederland komen in dienst van de nieuwe onderneming, zo meldde het Nieuwsblad van het Noorden vorige week.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook heeft Freia contacten met de Gasunie, die vorig jaar bekend maakte haar kennis op het gebied van automatisering, marketing en calculatie van aardgas internationaal te willen verspreiden. Een kenniscentrum zou daarbij een belangrijke rol kunnen spelen, eventueel in samenwerking met Freia/De Nieuwe Academie, gevestigd in het voormalige GGD-kantoor aan de Winschoterkade.
Freia heeft definitief overeenstemming bereikt met KPN Vastgoed over de overname van het opleidingscentrum Meerwold in Groningen. Het gebouw dat opvalt door zijn grote glazen voorgevel en entree telt 134 hotelkamers en tal van les- en instructielokalen. Daarnaast kunnen cursisten zwemmen in een eigen zwembad en tennissen op een glasbaan.