economie

06 jul 2007, 00:12

Fontana Nieuweschans investeert fors in Saunaplein

Kuurcentrum Fontana Nieuweschans sluit van maandag 2 juli tot en met zondag 8 juli 2007 haar deuren, in verband met groot onderhoud aan o.a. het Thermaalbad. Tevens zal er een grote renovatie van het Saunaplein plaatsvinden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Thermaalbad zal, zoals elk jaar in deze week, worden leeggepompt voor een grote schoonmaakbeurt. De vele mineralen die van nature in het heilzame bronwater van het Thermaalbad voorkomen, veroorzaken enige aanslag. Gedurende de badsluiting wordt deze mineralenaanslag in het Thermaalbad verwijderd. Daarbij worden tevens de bufferkelders gereinigd en pompen gereviseerd. Dit jaar zullen gedurende deze ‘badsluiting’ enkele belangrijke saunafaciliteiten volledig worden gesloopt en vernieuwd. Twee Finse sauna’s worden verwijderd en vervangen door een nieuwe ruime Finse cabine met bijna de dubbele capaciteit.

Het kunststof stoombad (ruimte voor 8 personen) verdwijnt en wordt vervangen door een betegelde kruidenstoombad (18 personen). Opvallend zal ook de metamorfose van de Saunabar zijn; deze wordt vergroot en krijgt o.a. een geheel nieuw interieur. Ook wordt hier een apart loungegedeelte gecreëerd met o.a. een (extra) open haard en comfortabele fauteuils.