Economie

Partnerbijdrage

Een nieuwe vloer in je huis

Je hebt net een gloednieuw huis gekocht en je kan alles zelf inrichten. Dan is een van de eerste dingen waar je over nadenkt natuurlijk de vloer. Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren te vinden, daarom dat kiezen soms heel moeilijk is. Zeker als het hele huis nog niet gedecoreerd is dan kan het moeilijk zijn omdat je nog niet weet hoe de rest van het huis eruit gaat zien. Daarom hier een aantal vloeren waaruit gekozen kan worden.


Leestijd: 2 minuten

Een nieuwe vloer in je huis
Een nieuwe vloer in je huis

Een nieuwe trend van tegenwoordig zijn de gietvloeren. Deze komen in allerlei soorten kleuren en materialen zoals de betonlook vloer en troffelvloeren. Deze industrieel uitziende vloer is ideaal voor veel verschillende huizen omdat deze aangepast kan worden op jouw wensen. Wil je een donkere tint of juist een lichte, moet hij waterbestendig zijn of is het vooral belangrijk dat het lekker loopt. Ook zijn veel gietvloeren uitstekend voor vloerverwarmingen.  Ook gaan veel van de gietvloeren heel lang mee wat natuurlijk voordelig is voor als je lang in het huis blijft wonen.

Veel mensen kiezen er ook voor om tegels te leggen in huis. Tegels kunnen een super mooi effect geven op de vloer waardoor het heel veel sfeer geeft in de kamer. Tegels zijn er in heel veel soorten en maten waardoor er voor ieder wat wils is. Je kan er ook voor kiezen om verschillende tegels neer te leggen om de vloer heel speels te maken. Bij tegels is het wel aangeraden om vloerverwarming te nemen omdat tegels, vooral in de winter, heel koud kunnen worden. Tegels zijn wel een investering omdat het uithalen van tegels heel moeilijk en kostbaar is, dus denk eerst goed na voordat je besluit om tegels te nemen.

Laminaat is altijd een populaire keuze voor mensen, zeker voor ruimtes die wat kleiner zijn zoals slaapkamers. Doordat de prijs van deze vloer een stuk lager ligt dan bijvoorbeeld de gietvloer prijzen is het een goede vloer om mee te starten. Ook kan deze vloer er makkelijk uitgehaald worden zodat, wanneer er behoefte is aan een andere vloer, het geen probleem is om te wisselen. Laminaat is er in veel verschillende bruintinten en geeft bijna altijd een warme sfeer af. Ook wordt laminaat niet snel koud wat vooral handig is in de winter. Wel is er een vloer die nog veel warmer blijft dan laminaat.

Tapijt voelt altijd heel warm aan voor de voeten wat heel fijn is voor mensen die het heel snel koud hebben. Ook kan tapijt in bijna alle kleuren geleverd worden en gemaakt worden van heel veel verschillende materialen. Daarom dat voor ieder persoon wel een tapijt is dat hij of zij leuk vind. Het nadeel van tapijt is dat het heel moeilijk schoon te houden is. Stofzuigen wordt een uitdaging en als er iets vloeibaars op valt dan is het echt een nachtmerrie om dat droog en schoon te krijgen. Let dus wel heel goed op waar je tapijt gaat neergelegen.