Economie

EasyToys wint Groninger Ondernemingsprijs

And the winner is… EasyToys! Erotiekwinkel EasyToys uit Veendam heeft in MartiniPlaza de 25ee editie van de Groninger Ondernemingsprijs gewonnen. De erotische gigant won het van de andere twee finalisten, ijzerwarenhandel Wovar en OnlineVeilingmeester.


Leestijd: 2 minuten

EasyToys werd in 2004 door eigenaar Eric Idema gestart vanuit een uitkeringssituatie: op zolder begon hij een webwinkel in erotische producten. Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en heeft het bedrijf uit Veendam ongeveer 300 medewerkers en verkoopt het onlineproducten aan klanten in meer dan 80 landen.

De jury prees de maatschappelijke betrokkenheid en het gevoel voor humor van EasyToys. Wat ook een rol speelde in de keuze voor het Veendamse bedrijf: de manier waarop Easytoys erotische speetjes uit de taboesfeer heeft weten te halen. Zo is Easytoys hoofdsponsor van FC Emmen en liggen de speeltjes van EasyToys ook bij de Hema, de Jumbo en op Schiphol.

Eric Idema, CEO van EasyToys, ontving de prijs uit handen van de commissaris van de Koning René Paas. Idema: “Deze prijs is een mooie verdienste voor het merk EasyToys en een compliment voor het hele team. Want het gaat hier niet alleen om het bedrijf, maar vooral om de mensen die dit bedrijf elke dag weer laten groeien en bloeien. De medewerkers zijn toch ons belangrijkste kapitaal.”

“Eerder dit jaar hebben we de jury op bezoek gehad en toen hebben we echt kunnen laten zien waar ons bedrijf voor staat”, vervolgt Idema. “We zijn niet zomaar een bedrijf dat seksspeeltjes verkoopt. EasyToys heeft als missie om taboes te doorbreken en het belang van seksuele gezondheid steeds weer op de kaart te zetten. Dat dragen we online uit, maar ook in de winkelstraat.”

EasyToys is onderdeel van EQOM Group, Europees marktleider op het gebied van erotische producten. Met meer dan 100.000 bezoekers per dag en een aanbod van meer dan 14.000 erotische artikelen is EasyToys.nl de grootste webshop van de Benelux. De erotiekgigant is bezig met een Europese uitrol en is inmiddels in zeven verschillende landen te vinden. Met een team van specialisten adviseert en informeert de webshop zijn klanten via het blog EasyToys Magazine en EasyToys TV. De missie luidt: een plezierig seksleven voor iedereen. Onder aanvoering van CEO Eric Idema wil EQOM Group een wereldspeler worden en de omzet uitbouwen naar 500 miljoen euro in 2025.

Stimuleren & inspireren

Het doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente en inspirerende bedrijven en het bieden van een relevant netwerk. Voorzitter van de jury, gedeputeerde Henk van Emmens, toonde zich al eerder onder de indruk van de finalisten: “Het is mooi om te zien dat de mensen achter deze bedrijven – hoe groot en internationaal ze soms ook opereren – gewoon Groningers zijn gebleven.”