economie

24 jun 2018, 11:11

Duizenden bezoekers naar open dag in Eemshaven

Duizenden bezoekers naar open dag in Eemshaven

De open dag van de Eemshaven heeft zaterdag duizenden belangstellenden getrokken. Havenbeheerder Groningen Seaports kijkt samen met de deelnemende bedrijven terug op een zeer geslaagd evenement. Nagenoeg de hele dag bezochten - per bezienswaardigheid - honderden geïnteresseerden het immense haventerrein waar tot in alle uithoeken wel iets te zien of te beleven was.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het enorme kabelschip van Nexus trok veel aandacht. Het gebeurt niet vaak dat publiek wordt toegelaten op een dergelijk schip dat voor de bekabeling op de zeebodem van offshore windparken zorgt. Zo ook wat de hoogste windmolen van Nederland betreft. De firma Lagerwey liet bezoekers toe in het hart van deze windmolen.

Van de informatietochten per bus in de haven werd ook veelvuldig gebruik gemaakt. AG Ems had haar schip ‘Münsterland” voor havenrondritten ter beschikking gesteld, waarbij Groningen Seaports deskundige uitleg aan boord gaf over wat er allemaal te zien was. Ouders met kinderen, en ook de diverse bezoekers zonder kinderen, maakten gretig gebruik van het gezelligheidsplein bij Wijnne en Barends waar diverse springkussens stonden en diverse eetkraampjes.  

In het gebouw Nijlicht was het een drukte van belang. Aldel, RWE, Tennet, Theo Pouw, Lagerwey, Groningen Seaports presenteerden er hun diverse vacatures.  Veel bezoekers waren met de trein gekomen tot aan het nieuwe station Eemshaven. Speciaal voor deze open dag had Arriva haar dienstregeling aangepast en was er een gereduceerd dagticket beschikbaar.

Groningen Seaports organiseerde deze dag als onderdeel van haar omgevingscommunicatie. In 2015 was er eveneens een open dag. In de afgelopen drie jaar heeft de haven zich zodanig ontwikkeld, dat het zeker de moeite waard was – voor jong én oud -  om weer een open dag te organiseren.