economie

02 nov 2007, 09:09

Drie genomineerden voor Duurzaamste Ondernemer in Groningen 2007

Het Martini Ziekenhuis, Wolter & Dros TBI techniek en Esha zijn de drie genomineerden voor de titel 'Duurzaamste Ondernemer 2007 van Groningen'. Op dinsdag 6 november om 16.00 uur maken de wethouders Jannie Visscher en Jaap Dijkstra bekend wie van deze drie zich een jaar lang Duurzaamste Ondernemer van Groningen mag noemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het winnende bedrijf krijgt de prijs van € 25.000 uit handen van wethouder Dijkstra. De prijsuitreiking vindt plaats in de stand van de gemeente Groningen (nr. 813) op de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven in Martiniplaza.

Alle bedrijven in de gemeente Groningen konden meedingen naar de titel Duurzaamste Ondernemer 2007 met projecten of plannen die bijdragen aan CO2-reductie. De gemeente heeft deze competitie uitgeschreven ter gelegenheid van Groningen, duurzaamste stad en energieneutraal in 2025.

Met het uitschrijven van de competitie Duurzaamste Ondernemer van Groningen wil de gemeente niet alleen het beste project belonen, maar ook de bekendheid onder ondernemers vergroten over concrete mogelijkheden om de CO2-uitstoot te beperken.

De jury heeft de drie genomineerden geselecteerd uit in totaal 17 inzendingen. De jury bestond uit Jannie Visscher (wethouder Milieu), Frank Broersma (regiomanager Kamer van Koophandel) en Ton Schoot Uiterkamp (directeur van het IVEM, het centrum voor energie- en milieukunde aan de RUG).