economie

16 nov 2001, 00:12

Doorbraak in onderzoek naar superpieper bij AVEBE

Het Groningse zetmeelconcern AVEBE meldt een grote doorbraak in het onderzoek naar een superpieper. Het gaat om een aardappel antibioticum-resistentie-genen. Dat betekent ook een erkenning van de kwaliteit van research en development in economisch Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zetmeelconcern AVEBE is reeds geruime tijd actief op het gebied van biotechnologie. Het bedrijf meldt dat medewerkers recent een doorbraak hebben bereikt op het terrein van onderzoek en ontwikkeling. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een nieuwe zetmeelaardappel zonder antibioticum-resistentiegenen. Daarmee voldoet deze zetmeelaardappel geheel aan de uitgangspunten van de Integrale Nota Biotechnologie van het Nederlandse kabinet.
Voor een meer inhoudelijke presentatie over deze innovatie die AVEBE op het gebied van de biotechnologie heeft weten te bereiken, houdt het bedrijf een presentatie op woensdag 7 november op het hoofdkantoor van AVEBE in Veendam.
Bij deze presentatie zullen namens AVEBE aanwezig zijn dhr. G. Abet, vice-voorzitter van de Directie, dhr. P. Bruinenberg, manager Research & Development van de divisie Starch & Feed en woordvoerder H. Jasken.