Economie

Dit is ‘m dan: Groningens nieuwe zonne-auto, de "Green Spirit"

Studenten van Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen hebben een nieuwe zonne-auto gepresenteerd, waarmee ze in oktober meedoen aan de “The Solar Challenge Morocco 2021”. “Green Spirit” is de naam van de bijzonder vormgegeven zonneauto. Bij de ontwikkeling van de nieuwe wagen zijn ook studenten betrokken van Noorderpoort, ROC Friese Poort en Alfa College.


Leestijd: 1 minuut

Dit is ‘m dan: Groningens nieuwe zonne-auto, de "Green Spirit"
Dit is ‘m dan: Groningens nieuwe zonne-auto, de "Green Spirit"

Dat er studenten van zoveel verschillende opleidingen betrokken zijn bij de ontwikkeling van de zonne-auto maakt deze zo bijzonder: het is geen universiteitsteam, maar een team met mbo-, hbo- en wo-studenten. De zonneauto wordt gebouwd in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen uit Noord-Nederland.  Samen vormen de studenten het Top Dutch Solar Racing Team.

Vorige week presenteerden de 23 studenten van Top Dutch Solar Racing hun nieuwe zonneauto aan de wereld. Tijdens een lichtshow en vuurwerk werd het doek van de auto getrokken en konden de bezoekers Green Spirit bewonderen.

Het design van de auto weerspiegelt het imago van Top Dutch als team van het Noorden: verschillende gebouwen en monumenten uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe zijn als skyline op de auto te vinden. De naam Green Spirit is gebaseerd op het doorzettingsvermogen en de positieve houding van elk teamlid die er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat deze mijlpaal na een jaar vol valkuilen en tegenslagen toch bereikt is.

Met Green Spirit naar Marokko

Met Green Spirit gaat Top Dutch eind oktober deelnemen aan The Solar Challenge Marokko 2021 waarbij solar teams rond 2400 km door de Sahara woestijn en het Atlasgebergte rijden. Naast Top Dutch Solar Racing zullen ook de solar teams uit Twente, Delft en Leuven aan de race in Marokko deelnemen.