Economie

Partnerbijdrage

De nieuwe 2021 trendkleuren voor jouw wanden

Of je je interieur wil opfrissen of omdat je gaat verhuizen; eens in de zoveel jaar is het tijd voor mooie nieuw ogende strakke wanden. In dit artikel vertellen we je hoe je ze creëert en welke kleuren helemaal van nu zijn.


Leestijd: 2 minuten

De nieuwe 2021 trendkleuren voor jouw wanden
De nieuwe 2021 trendkleuren voor jouw wanden

2021 wordt echt het jaar van neutrale kleuren. Mooie zand en beigetinten die rust brengen in je interieur maar wel met een warme sfeer. En niet te vergeten een hele prettige kleur om mee te combineren, want net als wit laten de nude tinten andere kleuren extra mooi uitkomen. Zo kun je met een plaid en wat kussens je interieur van winter naar lente, zomer en herfst brengen. Deze neutrale tinten laten zich trouwens ook prima combineren met andere bruintinten, mooie rode en roze tinten, geel varianten of groen en blauw.

Naast de naturels zijn ook de pasteltinten weer helemaal terug. Het liefst in combi met de felle tegenhangers. Denk aan witte wanden gecombineerd met één wand als blikvanger in lila en paarse accenten in je meubels of accessoires. Maar ook roze doet het goed dit jaar. In combinatie met mooie strak wit gestucte wanden waardoor de poederachtige pastels nog beter tot hun recht komen. Pastels geven je interieur namelijk net zo makkelijk een frisse lentelook, als de koele vibe van het Scandinavische interieur.

Een trend die al een tijdje meegaat maar door zijn tijdloze uiterlijk ook steeds trendy blijft is zwart-wit. Deze prachtige look creëer je door strakke witte muren en mooie stoere meubels geheel in zwart of met zwarte details. Wil je kleur of een warm gevoel toevoegen, dan kan dat heel eenvoudige met bijvoorbeeld kaarsen, planten, bloemen maar ook met pluizige tapijten, kleedjes, zachte warme plaids of sfeervolle kussens. En ook door te combineren met materialen zoals rotan, hout, riet of leer, voeg je een warmte toe aan het mooie tijdloze zwart-wit.

Ga je naar of heb je een nieuwbouwwoning, dan zijn de wanden vaak “behangklaar” opgeleverd. Dit betekent dat je ze hierna kunt behangen maar ook dat je je wanden kunt laten stucen en latexspuiten. Latexspuiten (ook wel airless muurverf spuiten genoemd) is dé manier om snel en efficiënt al je wanden weer te voorzien van een prachtige frisse witte kleur. Dat kan in je nieuwbouw huis maar ook in oude (renovatie) woningen.

Wil je op één of meerdere wanden een trendy behang? Laat dan de stukadoor de wanden eerst strak maken voor een optimaal effect. Zeker bij oude woningen is dat meer dan de moeite waard. De stukadoor Utrecht weet alles over jouw wanden weer laten stralen.

Denk je dat wit altijd wit is? Dan heb je het mis. Er zijn heel veel tinten wit. En hoe zuiverder de wittint is, hoe koeler het wit oogt. Daardoor zullen anderen items nog meer aandacht trekken. Wil je een groot contrast dan kies je het liefst voor een wittint als RAL 9016. Dit is de meest voorkomende kleur wit voor wanden. Ook voor het plafond is deze witte wit erg geschikt.

Wil je een wat warmere en zachtere kleur, dan kun je beter een wittint kiezen waar iets van rood en geel in zit. Overigens zijn er ook wittinten met een subtiele groene ondertoon.