economie

16 sep 2002, 00:12

Complimenten Kamer van Koophandel Ondernemerssite gemeente Groningen

Er is in de aandacht voor ondernemen een opvallend verschil in kwaliteit in de websites van de gemeenten in de provincie Groningen. Voor veel gemeenten in Groningen is ondernemen maar bijzaak. Maar er zijn positieve uitzonderingen in de provincie. Dat zijn de sites van de gemeenten Groningen, Haren, Vlagtwedde en Zuidhorn. Deze gemeenten krijgen een eervolle vermelding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat schrijft althans de krant van de Kamer van Koophandel voor Groningen. Redacteur Derk Eimers trok twee uur uit om eens goed te surfen naar de diverse websites van de 25 gemeenten in de provincie Groningen.
Bijna alle gemeenten hebben inmiddels een site op internet, met uitzondering van vier, waaronder de gemeenten Scheemda en De Marne. Volgens Eimers is het verbijsterend dat veel gemeenten geen zoekfunctie hebben op hun site. ‘Wie bijvoorbeeld wil weten hoe je een milieuvergunning aanvraagt, wordt voorzien van persberichten. Maar slechts negen gemeenten verstrekken adequate informatie.’
Vlagtwedde krijgt een compliment vanwege een on-line bestellijst met aanvraag- en aanmeldingsformulieren. Groningen scoort een complimentje omdat er een externe link staat naar www.info-mil.nl.
Grootegast sleept een compliment in de wacht door de manier waarop vragen aan ondernemers worden gesteld waardoor deze snel de weg vinden op de site.