Economie

Chef-kok Tim Ringers opent nieuw restaurant aan het Zuidlaardermeer: Borage

De Groningse chef-kok Tim Ringers opent aan het Zuidlaardermeer zijn eerste, eigen restaurant: Borage. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Het restaurant komt op de plek van Paviljoen Meerzicht en opent op 1 oktober de deuren. Tot die tijd is terras wel open voor een drankje of lunch. “Dit is een langgekoesterde droom die werkelijkheid wordt.”


Leestijd: 1 minuut

De 38-jarige geboren Groninger werkte afgelopen jaren onder meer bij de Groningse restaurants Prinsenhof, Het Pomphuis en Vive la Vie. Daarvoor stond hij in de keuken bij Ivy in Rotterdam en Librije Zusje in Amsterdam. In 2021 won hij het RTL-televisieprogramma Topchef De Twaalf Provincies.  

En opent hij dus voor het eerst zijn eigen restaurant, pal aan het Zuidlaardermeer. Ringers: “Naast koken heb ik een grote passie voor de natuur. Toen ik hier de eerste keer kwam, stond ik in het haventje en keek om me heen. Overal zag ik wilde bloemen en watermunt groeien. Meteen schoten er allerlei gerechten door mijn hoofd waarbij ik deze producten kan gebruiken. Ik werd letterlijk geïnspireerd door de omgeving.”

Als chef-kok in Groningen haalde Ringers voor de gerechten die hij bedacht en klaarmaakte, de ingrediënten uit de buurt. Dat gaat hij aan het Zuidlaardermeer ook doen. “Samen met lokale ondernemers en leveranciers moet Borage een restaurant worden waarbij de beleving en de omgeving centraal staat.”

Aanpassingen aan het pand

Op 1 juni krijgt Ringers de sleutels. Met behulp van crowdfunding wist Ringers 35.000 euro op te halen voor het opknappen van het pand. Het is de bedoeling dat Borage 1 oktober open gaat. Tot die tijd is terras wel open voor een drankje of lunch, met onder andere eigen gemaakt brood, verse vis uit het Zuidlaardermeer en andere producten uit de omgeving.