Economie

CBS: Delfzijl een van de grootste economische groeiers

Delfzijl is een van de vier Nederlandse regio’s die afgelopen twee jaar, sinds de uitbraak van de pandemie, de grootste economische groei doormaakten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek


Leestijd: 1 minuut

CBS: Delfzijl een van de grootste economische groeiers
CBS: Delfzijl een van de grootste economische groeiers

Vergeleken met twee jaar geleden, de periode vóór corona, is de economie in Delfzijl 3 procent gegroeid, vooral dankzij de industrie en handel.

De andere drie regio’s met de grootste economische groei zijn Zuidoost-Noord-Brabant, Utrecht-West en Oost-Zuid-Holland.

De meeste regio's in Nederland zijn op economisch gebied hersteld van de klap die het coronavirus heeft uitgedeeld, stelt het CBS. Vergelijken met de pre-coronatijd lieten 52 regio’s een economische groei zien. In 14 regio’s was de omvang van de economie vergelijkbaar, en in 12 regio’s kleiner. Het niveau van de totale Nederlandse economie is ook nog lager (0,4 procent).

In vergelijking met een jaar geleden is de economie in het tweede kwartaal van dit jaar sterk gegroeid. De regio’s Haarlemmermeer, IJmond en Zuidoost-Noord-Brabant hadden de hoogste groeipercentages. Haarlemmermeer noteerde zelfs een groei van 17 procent. Delfzijl noteerde 6 procent, en de provincie Groningen 9 procent.