economie

16 mei 2001, 00:12

Business Angels helpen ondernemers aan kapitaal

De 7e Hemel opent op woensdag 9 mei in Groningen haar poorten met een informatieve bijeenkomst voor ondernemers en particuliere investeerders over durfkapitaal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ambitieuze ondernemers met groeipotentie hebben behoefte aan groeikapitaal. Sommige investeerders zijn juist op zoek naar dat soort ondernemers. In de VS worden die privé-investeerders ‘Business Angels’ genoemd. Het zijn actieve (ex)ondernemers die investeren in jonge bedrijven. Naast geld investeren deze Business Angels ook tijd, kennis en contacten. Als het klikt kunnen zij partner worden, die de onderneming door dik en dun steunen.
Tijdens de bijeenkomst bestaat voor de ondernemers en ‘Business Angels’ de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. Daarnaast gaan diverse sprekers in op vragen uit de praktijk, zoals: “Waar liggen valkuilen voor mogelijke samenwerking?” en “Wat is het profiel van een investeerder?”
Deze bijeenkomst is uitsluitend bestemd voor zelfstandige ondernemers met een innovatief bedrijf in de start- en vroege groeifase en particuliere investeerders. Toegang vindt alleen plaats op invitatie. De bijeenkomst is een initiatief van de NeBIB in samenwerking met Syntens, ING Bank, Ernst & Young, Yspeert & van Houtum Advocaten en Procureurs, Zernike Group, Biopartner en Dreamstart.
Ondernemers of particuliere investeerders die interesse hebben in het bijwonen van deze bijeenkomst kunnen contact opnemen met De 7e Hemel, telefoon (0346) 55 57 74 of kijken op www.hemel7.nl .