economie

10 jan 2002, 00:12

Burgemeester Leek: ‘’Groningse bedrijven ten onrechte bang voor Waddenbeleid’’

Groningse en andere bedrijven die in de Eemsmond willen investeren moeten geen koudwatervrees hebben met betrekking tot het Waddenbeleid. Het is een misverstand en een groot vooroordeel dat de miliueregels in het Waddengebied het ondernemen bijkans onmogelijk maken. Dat stelt burgemeester Siepie de Jong uit Leek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Jong is behalve burgemeester ook voozitter van de Waddenadviesraad. Onlangs hield ze een inleiding voor de Vereniging SBE, een samenwerking van bedrijven in de Eemsmond. In een interview met de nieuwsbrief van die organisatie stelt De Jong het een oud en vastgeroest cliche te vinden dat het gevestigde bedrijfsleven rondom de Waddenzee extra last zou ondervinden van het feit dat ze naast een groot natuurgebied actief zijn. ’Helaas komt dat vooroordeel weer regelmatig terug. En jammergenoeg zie je dan mensen die een voorbeeldpositie hebben in het bedrijfsleven weleens uitspraken doen die dat vooroordeel bevestigen’.
Ze wijst op een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen waaruit blijkt dat het bedrijfsleven gelegen aan de Waddenzee niet benadeeld of bevoordeeld wordt in vergelijking tot bedriven die ellders gevestigd zijn.