economie

06 apr 2002, 00:12

Bouwmarkt zorgt voor honderd nieuwe banen in Groningen

Groningen krijgt er honderd nieuwe banen bij. Dat is te danken aan de komst van Hornbach Bouwmarkten en Tuincentra. Dat bedrijf is momenteel druk bezig met de bouw van een filiaal in Groningen. Het wordt de zevende ‘megawinkel’ van Hornbach in Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om aan de benodigde medewerkers te komen werkt Hornbach intensief samen met de afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen, de dienst SoZaWe en de Stichting Weerwek. De gemeente Groningen heeft namelijk een voor Nederland uniek concept bedacht, waarbij bedrijven die zich hier vestigen, zoveel mogelijk werk uit handen wordt genomen. De gemeente zorgt er ook voor dat het bedrijf zich hier zo snel mogelijk thuis voelt en zeer snel aan personeel en contacten met andere bedrijven komt. ‘Bedrijfsfacilitering’, zo heet dat project.
Daarbij zorgt het CWI Groningen dan voor de selectie van medewerkers. De komende twee maanden staat de ‘pui’ van het CWI aan het Zuiderdiep daarom helemaal in het teken van Hornbach. Deze instelling hoopt de komende maanden ruim honderd vacatures voor Hornbach te kunnen vervullen.