economie

20 feb 2002, 00:12

Bouw Groningse Europapark begint met nieuw hoofdkantoor RZG

Met het slaan van de eerste paal van het nieuwe hoofdkantoor van zorgverzekeraar Geové RZG begint na de bouwvak de aanleg van het Europapark. Dit kantorenpark wordt veruit het grootste van Noord-Nederland met 200.000 vierkante meter vloeroppervlak. De Informatie Beheer Groep wordt samen met de Belastingdienst een van de belangrijkste gebruikers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bouw van het nieuwe Geové RZG-hoofdkantoor begint op zijn vroegst ergens aan het einde van 2002, zo meldt ROEZ-voorlichtster H. de Vries. “Het gebouw bevindt zich nog in de planfase, de eigenlijke aanvang van de bouw kan nog uitlopen.” Ook directeur Ben Posthumus van makelaardij DTZ Zadelhoff neemt de tijd. “Het gaat zeker tien jaar duren voor het Europapark helemaal vol is. Dat is een reële verwachting gezien de gemiddelden van de afgelopen jaren. We zijn in gesprek met enkele heel grote partijen als de IBG en de Belastingdienst. Maar ook met grote bedrijven waarvan ik de naam nog niet kan noemen.En het is natuurlijk een toplocatie.”
Vorig jaar is er in de stad 38.000 vierkante meter nieuw verhuurd, het jaar ervoor 44.000 vierkante meter. Het aanbod kantoorruimte nam vorig jaar explosief toe en stond in het Noorden ongeveer tweehonderdduizend vierkante meter leeg. Toch geeft Posthumus aan niet bang te zijn voor massale leegstand van de nieuw te bouwen kantoren in het Europapark. “Er komt veel kantoorruimte bij, maar er gaat ook weer veel weg.” Zo zullen de kantoorruimtes die worden achter gelaten door de verhuizende IBG en de Belastingdienst plaats maken voor bijvoorbeeld woonruimte.