economie

28 sep 2001, 00:12

Bijeenkomst voor ondernemers over lijmen als verbindingstechniek op 27 september

Het innovatie-netwerk voor ondernemers in Groningen, Syntens, organiseert vanaf 27 september een workshop over het gebruik van lijmsoorten voor het plakken van nieuwe materialen. Handig voor bouwers, carrosseriebedrijven, instrumentenbouwers of scheepsbouwers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De toepassing van nieuwe materialen betekent vaak dat bestaande verbindingstechnieken niet meer toepasbaar of concurrerend zijn. Overal waar lichte materialen worden verwerkt zoals aluminium, engineering plastics, composieten, etc. is lijmen de techniek om de materialen te verbinden. In de vliegtuigbouw reeds vele jaren een beproefde techniek die nu ook in andere sectoren zoals de bouw, carrosseriebouw, instrumentenbouw en de scheepsbouw zijn intrede doet.
De MetaalUnie en Syntens willen ondernemers op een praktische wijze kennis laten maken met lijmen als verbindingstechniek. Daarom organiseren zij de workshop Lijmen in de praktijk op donderdag 27 september bij ODL BV in Leeuwarden. De workshop bestaat uit een aantal lezingen door deskundigen, die hun ervaringen uit de praktijk delen. Ondernemers gaan ook zelf aan de slag: in kleine groepen wordt een product gelijmd zodat alle stappen in het lijmproces vanaf voorbereiding tot en met de afwerking zelf wordt ervaren. Na afloop van de workshop kan de deelnemer de verworven kennis op bescheiden schaal zelf toepassen. De kosten bedragen fl. 100,- per persoon, inclusief beschermende kleding, naslagwerk en broodmaaltijd. Voor meer informatie: Syntens, Léon van Nisselroy, (050) 521 45 67 -------------------------------------------------- Syntens Groningen http://www.syntens.nl Bezoekadres: Van Swietenlaan 25/2