Economie

Bijeenkomst Veilig Ondernemen: gehackte ondernemer doet zijn verhaal

Hoe is het gesteld met de digitale veiligheid van je bedrijf? Daarover gaat de bijeenkomst ‘Veilig Ondernemen’, op dinsdagavond 18 juni. Aanwezig is onder andere Xander Koppelmans: zijn bedrijf en klanten werden het slachtoffer van een cyberaanval. Hij vertelt zijn verhaal.


Leestijd: 1 minuut

Xander Koppelmans is 25 jaar succesvol ondernemer in de communicatiesector. Hij werkt voor vele multinationals en mkb-bedrijven. Hij werkt ook voor veel grote organisaties zoals Rabobank Nederland, Albert Heijn, Nutricia, Danone, De STER, BLØF en de Rijksoverheid, maar helpt ook honderden mkb’ers bij hun communicatievraagstukken. Ondanks dat zijn bedrijf goed georganiseerd en beveiligd is, wordt het toch gehackt met alle gevolgen van dien.

Na het verhaal van Koppelmans volgen een aantal deelsessies. Hierbij neemt een cyberspecialist van de politie regio Noord-Nederland de aanwezigen mee in hoe de politie te werk gaat. Aansluitend vertelt Erik Rutkens namens Cyber Security Noord je wat je kunt doen om je te beschermen tegen cyberaanvallen. In de tweede deelsessie, speciaal voor de automotive verhuur branche, neemt Martin Jansen als relatiemanager autoverhuur van de politie de aanwezigen mee in de aanwezige criminaliteit binnen de autoverhuur.

De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel waar je onder andere een online veiligheidsscan kunt doen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.  De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit de Groninger Ondernemers Academy.

Over Veilig Ondernemend Groningen

In de stad Groningen werken bedrijvenverenigingen, gemeente Groningen, Politie en Brandweer sinds jaar en dag samen om toe te zien op de veiligheid op bedrijventerreinen. Stichting Veilig Ondernemend Groningen zet zich onder andere in en werkt samen op de thema’s  ondermijning, cybercriminaliteit, collectieve surveillance en kennisverrijking.\

Aanmelden kan via deze link.