economie

28 okt 2002, 00:12

Bijeenkomst Groningse ondernemers over ‘werknemers-vrijwilligerswerk’

Ondernemers in Groningen kunnen hun medewerkers vrijstellen voor het doen van vrijwilligerswerk. Dat is de achtergrond van de Groningse organisatie Kennisweb die het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ in de provincie Groningen wil bevorderen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Kennisweb participeren de Kamer van Koophandel Groningen, Milieufederatie Groningen en het IVN. De organisatie wordt gesubsidieerd door de provincie Groningen, in het kader van het programma Leren voor Duurzaamheid.
Volgens projectleider Lida Blok van Kennisweb vinden steeds meer bedrijven het belangrijk om hun maatschappelijke betrokkenheid te laten blijken. ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kan een heel concrete invulling krijgen door een vrijwilligersorganisatie met raad en daad te steunen. Dit biedt nieuwe kansen voor vrijwilligersorganisaties’.
Om het vrijwilligerswerk bij ondernemers onder de aandacht te brengen organiseert kennisweb op 25 oktober een ontbijt voor vrijwilligersorganisaties in De Heemtuin in Muntendam. ‘Werknemersvrijwilligerswerk’, zo luidt het thema van het ontbijt. Ondernemers kunnen er een inleiding tegemoet zien over maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Meer informatie: 050 – 3135933