economie

16 apr 2002, 00:12

Bert Noteboom actief als interim manager in de automotive branche.

De Groninger Bert Noteboom is per 1 april jl. toegetreden als partner in @AVenture Interim Managers te Groningen. (Lees verder in de Groninger Internet Courant. Heeft u ook personalia uit ondernemersland in stad en provincie Groningen? Mail het ons: info@gic.nl)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

ā€™Dealerbedrijven in Nederland gaan zich beter opstellen richting klant. Schaalvergroting mag niet langer ten koste gaan van de klantgerichtheid van autobedrijven. En autodealers zullen internet gaan inzetten voor de after-sales service." Uitspraken van Bert Noteboom, per 1 april jl. toegetreden als partner in @AVenture Interim Managers te Groningen. Noteboom zal zich in zijn nieuwe functie bezighouden met o.a. het begeleiden van fusies, overnames en reorganisaties in de automotive sector.
Schaalvergroting is een al jaren spelende trend in de automotive sector, o.a. voor het verkrijgen van de noodzakelijke efficiency in de organisatie, lagere inkoopkosten, betere logistiek en niet in de laatste plaats omdat importeurs graag zaken doen met een beperkt aantal dealers.
Maar dat komt niet altijd ten goede aan de klantenservice. Noteboom: "Met schaalvergroting moet je ook de structuur van de onderneming aanpassen. Het is goed om back office functies - zoals boekhouding en automatisering - te centraliseren. Maar front office functies - zoals verkoop - moet je juist decentraliseren. De front office moet dicht bij de klant blijven staan."
Noteboom was directeur van Broekhuis Holding te Harderwijk, een holdingmaatschappij van Opel-, Peugeot- en Volvo-dealers, schadeherstel- en leasingbedrijven in het midden en noorden van het land. Hij was sinds 1988 verbonden aan Broekhuis; de laatste acht jaar als directeur. "Tijd voor een nieuwe uitdaging." Nooteboom blijft wel als adviseur aan Broekhuis verbonden.
@AVenture Interim Managers is een maatschap van zelfstandige interim managers, met veel ervaring in de automotive, groothandel en industrie. De partners zijn actief in alle disciplines maar speciaal in bedrijfsfinanciƫn, marketing, automatisering en bedrijfsorganisatie. Initiatiefnemer en een van de medepartners is Harm Slomp RA, voormalig directeur van Kwik-Fit. @AVenture heeft inmiddels een flink aantal projecten in de automotive branche afgerond. Op de website www.aventure.nl vindt u onder andere een online balanscheck voor de automotive branche.