economie

22 jul 2002, 00:12

Beleggen in scheeps-VC nog altijd mogelijk

Schepen van Nederlandse reders varen nog altijd over de hele wereld. Daardoor is het interessant voor belleggers om erin te investeren. Een van de ondernemingen waar in het Noorden in belegd kan worden is het nieuwste project van Feederlines uit Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit is een Groningse rederij die in de laatste jaren een van de belangrijkste spelers is geworden in deze sector, meldt de onderneming. De Groningse onderneming werkt met moderne schepen die zijn voorzien van de nieuwste snufjes, belangrijk om de moderne kritische jonge zeelieden aan boord te lokken.
Ze stelt dat het een goed en meer renderend alternatief biedt voor het steken van vermogen; namelijk het beleggen in de scheepvaart. Het beleggen in schepen zou fiscaal aantrekkelijk zijn en op termijn een goede opbrengst hebben. Bovendien is de toekomst van de scheepvaart gegarandeerd, omdat het geen concurrentie heeft gezien de blijvend gunstige verhoudingen tussen transportkosten en capaciteit. Wie investeert in een schip wordt mede-eigenaar en behaalt volgens de verwachting van dertien procent.