economie

14 nov 2002, 00:12

Belangrijke vergadering binnenstads-ondernemers over toekomst binnenstad

Het is vanavond een spannende avond voor ondernemers in de binnenstad. Vanaf half acht begint er namelijk een speciale vergadering van de Groningen City Club, die grotendeels gewijd is aan de toekomst van de binnenstad. Eén van de sprekers tijdens de bijeenkomst, die gehouden wordt in het pand van Hazewinkel Pers, is wethouder K. Schuiling (VVD) van economische zaken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betreft een bijzondere algemene ledenvergadering die is gewijd aan een voor ondernemers in de Groningse binnenstad buitengewoon belangrijk onderwerp. Tijdens deze avond komen namelijk de ingrijpende plannen van het college van B en W voor de toekomst van de Groningse binnenstad aan de orde. Deze staan in de zogenaamde ‘Stadsdeelvisie Binnenstad: Hart in de Stad’, waar de gemeenteraad later dit jaar een besluit over moet nemen.
Tijdens de avond krijgen de GCC-leden leden uitvoerig informatie over de inhoud van het plan. Eén van de sprekers is wethouder mr. K. Schuiling van economische zaken die zijn visie geeft op het plan en op de toekomst van de binnenstad. Daarna volgt een standpuntbepaling van de ondernemers. Het GCC-bestuur verwacht deze avond een grote belangstelling van de kant van haar leden, binnenstads-ondernemers.Maar ook niet-leden zijn van harte welkom, zo benadrukt GCC-voorzitter Th. Venema.
De bijeenkomst is in het atrium van de Hazewinkel Pers aan de Lübeckweg en begint om half acht.