economie

17 nov 2001, 00:12

Bedrijvenloket Groningen zeer gewaardeerd door ministerie EZ

Stuur ondernemers niet van het kastje naar de muur. Of van het ene loket naar het andere. Dat is de filosofie achter het Bedrijvenloket Groningen dat eerder dit jaar bij wijze van experiment in Groningen van start ging. Volgens wethouder Koen Schuiling (VVD) van economische zaken, is dit loket dat in Groningen tot nu toe proef heeft gedraaid succesvol. Om die reden heeft het ministerie van Economische Zaken er extra geld voor beschikbaar gesteld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat het ministerie van EZ extra geld voor het bedrijvenloket beschikbaar heeft gesteld maakt Schuiling dinsdag 6 november bekend tijdens een regiobijeenkomst in Martiniplaza. Het ministerie is niet alleen zeer tevreden over het Groningse bedrijvenloket, maar ook over vergelijkbare voorhoedeprojecten van Bedrijvenloketten in Emmen en Alkmaar.
Bedrijvenloket Groningen is een samenwerkingsverband tussen Belastingdienst, Kamer van Koophanden en gemeente Groningen waarmee ondernemers worden voorzien van geïntegreerde informatie en diensten. Daarmee moet worden voorkomen dat ondernemers langs allerlei organisaties en loketten moeten als zij bijvoorbeeld een bedrijf willen opzetten. De drie verschillende organisatie hebben in feite dus één ingang.
Na twee jaar van voorbereiding, ontwikkeling en proefdraaien kan het pilot-project van het Bedrijvenloket in Groningen dankzij de steun van het ministerie nu daadwerkelijk van start gaan. De oficiële start na de huidige periode van proefdraaien is begin volgend jaar. De gemeente Groningen is blij met de steun van het ministerie, omdat dat aangeeft dat men vertrouwen heeft in het project. Anderzijds betekent deze financiële ondersteuning ook dat een aantal ontwikkelingen volgend jaar versnel kan worden doorgevoerd, zoals een virtuele ingang tot het Bedrijvenloket.