economie

27 nov 2002, 00:12

Actie Terreinwinst op Hoendiep van start

De gemeente Groningen en ondernemers gaan de komende jaren samenwerken om de kwaliteit van de bedrijventerreinen in de stad te verbeteren. In het kader hiervan is het startsein gegeven voor de ‘Actie Terreinwinst’. De bedrijventerreinen moeten optimale voorzieningen en een positief imago krijgen. De eerste terreinwinst is inmiddels geboekt: Hoendiep beschikt als eerste bedrijventerrein over nieuwe bewegwijzering een Service Beheer Team.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De samenwerking tussen gemeente en ondernemers wordt per bedrijventerrein vastgelegd in een convenant en omvat zaken als onderhoud, beheer, infrastructuur en voorzieningen. Bedrijventerrein Hoendiep had de primeur van eerste convenant. Daarom zijn daar ook de eerste resultaten in de vorm van nieuwe bewegwijzering zichtbaar geworden. Het is de bedoeling dat dezelfde bewegwijzering uiterlijk 1 maart 2003 op de overige terreinen wordt gerealiseerd.
Het dagelijks onderhoud op het terrein krijgt extra ondersteuning van een Service Beheer Team. Dit team bestaat uit twee personen. Net als het Huiskamerteam in de binnenstad hebben zij als taak extra opruim- en schoonmaakwerkzaamheden te verrichten.