economie

01 okt 2002, 00:12

30 SEPTEMBER Minisymposium moet noordelijke call centres uit slop halen

Het gaat goed in de wereld van de call centers. Het aantal medewerkers maakt landelijk een forse groei door. Maar niet in het Noorden, zo laat het Task Force Call Centers weten. Daarom organiseert het task force op maandag 30 september het minisymposium ‘P/a Noord Nederland’ in Martiniplaza. Daar moet de noordelijke call centrebranche nieuw leven worden ingeblazen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er zijn in Noord-Nederland zo’n 5500 mensen werkzaam in call centres. Volgens het task force zouden dit er drie keer zoveel kunnen zijn. Het team, bestaande uit vertegenwoordigers van onder meer FNV, CWI en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij, heeft daarom de afgelopen maanden plannen laten ontwikkelen om de sector te vergroten en te versterken. Op het symposium worden deze plannen besproken.
Op het symposium zullen prominenten, zoals voorzitter Hans de Vries van FNV Bondgenoten, hun licht laten schijnen over de mogelijkheden van call centres in het noorden. Ook het aanwezige publiek zal aan het woord komen aan de hand van stellingen en vragen. Het symposium duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.