bereikbaarheid-verkeer

21 nov 2014, 16:04

Wethouder Van Keulen: ‘Stadsdistributie Groningen over tien jaar helemaal schoon’

Wethouder Van Keulen: ‘Stadsdistributie Groningen over tien jaar helemaal schoon’

De binnenstad van Groningen is over tien jaar aanzienlijk schoner en rustiger. De bussen zullen verdwijnen uit het stadscentrum en de vrachtwagens die de winkels bevoorraden moeten dan  elektrisch zijn en dus geen CO2 meer uitstoten. Dat zei vrijdagmiddag de Groningse wethouder voor economie en binnenstad, Joost van Keulen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij sprak in het Prinsenhof hotel bij de ondertekening van een zogenaamde ‘Green Deal’ van distributeurs en overheid. Ook staatssecretaris Wilma Mansveld was bij de ondertekening aanwezig. Beiden hadden zich eerst verdiept in elektrisch vervoer, en kwamen gezamenlijk aanrijden in een fraaie, honderd procent elektrische auto van het merk Tesla.

Volgens wethouder Van Keulen nam Groningen ooit als eerste het verkeerscirculatieplan aan. Weliswaar kwam daar veel kritiek op, maar volgens hem was het weren van de auto uit de binnenstad toch wel een van de successen van het vcp.

Volgens Van Keulen moet er nu volgende grote stap worden gemaakt om de binnenstad nog leefbaarder te maken en prettig om te verblijven. Daarom wordt er nu gewerkt aan het weren van bussen in de binnenstad.

De wethouder wil nu met het Groningse bedrijfsleven overleggen over de vraag hoe het transport zo snel mogelijk schoon kan worden. ‘Ook de transporteur sin Groningen staan achter de ambitie, dus ik denk dat het zeker zal lukken om de prachtige stap te zetten van nul procent uitstoot binnen tien jaar’, aldus wethouder Van Keulen.